A LANGE KÜLÖNLEGES ÓRÁT ALKOTOTT A GYERMEKEK MEGSEGÍTÉSÉRE

Startlap megosztás
Lange2 ZeitwerkAz idei szingapúri  „Kidz Horizon Charity Ball“ alkalmából az  A. Lange & Söhne páratlanul egyedülálló modellt készített: egy fehérarany Lange Zeitwerk karórát szürke számlappal.

2009 augusztusában, 44 éves korában elhunyt Duncan Wang, amerikai-kínai üzletember és óragyűjtő. Szülei és barátai Szingapúrban különleges módon szerettek volna emléket állítani neki. Mindenképpen úgy, hogy összekössék azt a két dolgot, ami a fiatalon elhalálozott férfi szívügye volt: mások megsegítését és az órák iránti szeretetét. Egy évvel később Szingapúrban árverésre bocsátották az első „Duncan Wang-órát“, és a bevételt a „Kidz Horizon Appeal“ gyermekeket segélyező projektnek adományozták. A 2004-ben az ázsiai városállamban alapított szervezet olyan gyermekek orvosi kezelésére gyűjt pénzt, akik súlyos betegségben, például rákban vagy AIDS-ben szenvednek és akiknek a szülei nem tudják megfizetni a szükséges és rendkívül költséges terápiát. 

Mivel Duncan Wang mindig is csodálta az A. Lange & Söhne órásmesteri teljesítményét, kezdettől fogva világos volt, hogy előbb vagy utóbb egy Lange-óra lesz az év „Duncan Wang-órája“. Ennek idén jött el az ideje és egy teljesen egyedi darab került kalapács alá: egy fehérarany  Lange Zeitwerk szürke számlappal és egyedi gravírozással. Az aukcióra 2011. augusztus 27-én került sor a szingapúri Ritz Carlton szállodában a „Kidz Horizon Appeal“ javára megrendezett álarcos bálon.

Lange Zeitwerk


A Lange cégnél nagy lelkesedéssel fogadták az ötletet, hogy erre az árverésre egy különleges modellt alkossanak és bocsássanak az alapítvány javára. A márka vezérigazgatója, Wilhelm Schmid úgy érezte, cége ezzel a lehető legkövetkezetesebb utat választja: „Az A. Lange & Söhne történelmében és értékeiben a társadalmi szerepvállalás és főként a szükséget szenvedő fiatalok megsegítése mély gyökerekkel rendelkezik“. A fiatalok munkanélküliségének enyhítése volt Ferdinand A. Lange egyik fő célkitűzése akkor, amikor több mint 165 évvel ezelőtt Szászország elszegényedett vidékén alapította meg óramanufaktúráját. 

Szinte nincs még egy másik olyan óra, amely a kompromisszumoktól mentes tisztaságot annyira kidomborítaná, mint a Lange Zeitwerk. Kijelzője eddig elképzelhetetlennek tartott nagyságával mindig félreérthetetlen felvilágosítást ad az aktuális időről. A számkijelző a másodperc töredéke alatt halk kattanással és minden késlekedés nélkül kapcsol az egyik percről a következőre, míg teljes órakor a szerkezet egy nagy ugrással mind a három számtárcsát egyidejűleg előbbre állítja egy számmal. 
A rugóház kereke és a billegő között egy szabadalmaztatott utánfeszítő szerkezet gondoskodik az óra- és perckijelzés ugrásszerű továbbkapcsolásáról. Ez a találmány egyúttal azt is biztosítja, hogy a billegő a 36 órás teljes járástartam alatt mindig azonos erővel legyen meghajtva. Az egyedi darabnak a világos és a sötét kontrasztjára alapuló dizájnját még jobban kihangsúlyozza a fehérarany tok a szürke számlappal, a fekete krokodilbőr szíj és az ugyancsak tömör fehéraranyból készült zsanérzár. A tok hátlapjának gravírozása, az „1/1 SGP 2011“ felirat a modell egyediségére és a különleges alkalomra utal.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.