AZ ULYSSE NARDIN EGY SOR TECHNOLÓGIAI ÁTTÖRÉST VISZ VÉGHEZ AZ ÚJ FREAK DIAVOLO MODELLEL

Startlap megosztás
Freak DiavoloAz ikonként becsült Freak továbbfejlesztéseként – amely az Haute Horlogerie világában már forradalmat jelentett – a Freak Diavolo elődje nyomdokaiba lép, és a technológia, az anyag és az építési mód terén innovatív újdonságokkal lepi meg az órák barátait.

A Freak a karusszel tourbillon ultramodern, minimalista és hagyománytörő felépítésével – klasszikus értelemben vett számlap, korona vagy mutató nélkül, valamint az annak idején még forradalmian új anyagból, a szilíciumból készült gátkerekek elsőként történt sikeres megvalósításával örök időkre beírta magát az Haute Horlogerie történelmébe. A Freak Diavolo – testvéreihez, a Freak DIAMonSIL®, a Freak Diamond Heart és a Freak Blue Phantom modellekhez hasonlóan – a szilícium még átfogóbb alkalmazásával és a tourbillon még magasabb szintre emelésével rója le tiszteletét az eredeti Freak úttörő szelleme előtt.

Freak DiavoloA Freak Diavolo – amely ördöginek tűnő járástartalékáról, vörös „szarvairól” és fekete, köpönyegszerű hátteréről kapta nevét – rendkívül intelligens órás műalkotást takar. Ennek egyik példája a szilícium alkalmazása a spirálrugókban (az S.1.1.1. szabadalmaztatási eljárás már folyamatban) és a gátszerkezet jelentős részében – azaz az időmérő rendkívül érzékeny szívében. Az Ulysse Nardin megváltoztatta az órásvilágot a szilícium elsőként történt alkalmazásával az eredeti Freak-modellekben. A Freak Diavolóval pedig a svájci óragyártó most tökéletességre fejleszti ennek a technológiailag igényes anyagnak az alkalmazását. A teljesítményt tovább fokozza a legkorszerűbb csúcstechnológia, így például a fotolitográfia alkalmazása. A Freak Diavolo emellett a modellcsalád még egy más jellegű továbbfejlesztésével is dicsekedhet: egy repülőtourbillonnal a másodperc kijelzéséhez, két új golyóscsapágyas rendszerrel. A teljes egészében házon belül kifejlesztett karusszel tourbillon egy órán belül egyszer fordul körbe és a perceket jelzi ki. A szabályozás 4 herzes (28 800 A/h) lengéssel és 8mg×cm² -es tehetetlenségi nyomatékkal történik, ami szokatlan és ritka megközelítése egy karusszel tourbillonnak. Ez rendkívül magas precíziós színvonalat biztosít egy mechanikus kronométerrel összehasonlítva. Ezt a kimagasló teljesítményt az új technológiák, köztük a fotolitográfia tökéletes megvalósítása, valamint az óra kulcsfontosságú alkatrészeiben a legkorszerűbb és értékes nyersanyagok (szilícium, LIGA nikkel) felhasználása teszi lehetővé.

Freak DiavoloA percszerkezet fölött egy repülőtourbillon magasodik fejedelmien; vázán egy nyíllal, amely egy átlátszó félkörön jelzi ki a másodperceket, és egy percen belül megfordul maga körül, miközben a nullás pozíció a percmutató tengelyén marad.
A percmű repülő funkciójának és a tourbillonnak (másodperckijelzés) az alapja két külön erre a célra kifejlesztett golyóscsapágyrendszer, ami feleslegessé teszi a megtámasztó hidat. Ezen túlmenően a billegő építési módja a billegő pántjában elrejtett négy tehetetlenségi nyomatékot szabályozó csavarral megakadályozza a légellenállást.
Ezzel egyidejűleg a három mutató közvetlen fogaskerekes összeköttetése elejét veszi a fáziseltolódásnak (rázkódás, akadozás)
az órák, a percek és a másodpercek között az idő beállításakor.

Ám a Freak Diavolo nemcsak funkcióival csillog – esztétikailag is lenyűgöző tiszta vonalvezetésével, markáns fekete és sötétszürke színeivel, élénk színárnyalataival, 18 karátos fehérarany tokjával és elegáns aligátorbőr szíjával. A Freak Diavolo a megingathatatlan fantázia és a szokatlan stílus szimbóluma. Mindeközben azonban hű marad a Freak modellcsalád jellegzetes eredeti karakteréhez.Freak Diavolo

 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.