CARL F. BUCHERER: A TRADÍCIÓ ÉS AZ INNOVÁCIÓ KOMBINÁCIÓJA

Startlap megosztás
Headquarter LuzernA több mint 90 éve független svájci óramárka gazdag tradíciókból táplálkozik. A prémiumszegmensen belül hamar ismertté vált innovatív megoldásaival, kiváló minőségével, egyedi megjelenésével, hasznos kiegészítő funkcióival.

Az óragyártás iránti elkötelezettségük három kollekción keresztül követhető nyomon. A Patravi-modellek hirdetik a technikai fejlődés iránti elkötelezettséget, a részletekbe menően kidolgozott mechanikai bonyolultságot és markáns megjelenést. A Manero-modellek összegzik mindazt a szakmai tudást és funkcionalitást, amelyek közkedveltté tették a márkát a klasszikusan elegáns órák között. A hölgyek számára készült Alacria-modellek hűen tükrözik mindazt, amit az óragyár elért az egyedi luxusórák piacán.

Függetlenségük és fennmaradásuk záloga a kompromisszumokat nem tűrő kiváló minőségű órák létrehozása, melyekkel egy életen keresztül tartó boldogságot, örömet igyekeznek nyújtani minden egyes vásárlójuknak.

Az alapító, Carl Friedrich Bucherer azzal egy időben, hogy nevét adta a márkának, elkötelezte magát a kiváló minőség mellett. Első óra- és ékszerüzletét 1888-ban nyitotta meg a svájci Luzernben. Saját kollekcióját 1919-ben azért alkotta meg, hogy vevőinek egyedi kívánságait is teljesíthesse. A kollekciót már akkor is a legmagasabb művészi és technikai minőség jellemezte. Carl Friedrich Bucherer halála után két fia, Carl Eduard és Ernst folytatta a hagyományokat. Napjainkban a Bucherer Group a harmadik generációt képviselő Jörg G. Bucherer irányítása alatt áll, így joggal beszélhetünk az egyik legrégebbi, családi kézben lévő luxusóra gyártással foglalkozó cégről, nemzetközi szinten közel 100 alkalmazottal.

A nemzetközi ismertség felé a cégcsoport 2001-ben tette meg az első lépést, amikor Hongkongban és Tajvanban nyitottak üzletet, majd ezt követően 2007-ben Japánban. Ezen kívül az észak-amerikai és közel-keleti piacon is saját hálózattal vannak jelen, ahol pedig erre nem volt lehetőségük, ott gondosan kiválasztott képviselőkkel kötöttek együttműködési szerződést, akik biztosítják a márka üzenetének tolmácsolását.

A 2008-ban bemutatott CFB A1000 manufaktúra-kaliberrel a svájci óragyártók között is kiemelten elismert helyre kerültek. Az Evolution Technology, röviden EvoTec kifejezi mindazt a törekvést, amely a márka egységes arculatának kifejezésén túl figyelmet szentel a piaci elvárásoknak. Az egyedi funkciók megjelenése hűen tükrözi az óragyár ezen irányú törekvéseit, de továbbra is fontos kritérium az ésszerűség és a megbízhatóság.


Patravi EvoTec PowerReserve
Technológiailag és esztétikailag továbbfejlesztve


Carl F. Bucherer a 2010-es esztendőben mutatja be az EvoTec gyártási koncepcióra épülő Patravi EvoTec PowerReserve modellt. A tervezés során szem előtt volt a márka által állított magas mérce: tökéletes olvashatóság, esztétikai harmóniára törekvő párna alakú tokozás, kaucsuk bevonatú lünetta és korona, borjúbőr szíj, szándékosan elnagyolt számlap. Újdonság a járástartalék-kijelző, a nagy dátum, a hét aktuális napját mutató kijelző, és a külön segédszámlapon lévő kismásodperc.

Patravi EvoTec PowerReserveMegjelenése, a napjainkban már egyre megszokott nagyméretű órák között is markánsnak mondható. A tervezés során kifejezett cél volt a megjelenésben és a funkcionalitásban is a megszokottól való elrugaszkodás. A Patravi EvoTec PowerReserve tükrözi a Carl F. Bucherer függetlenségét, innovációra való nyitottságát, amely szem előtt tartja a tökéletes megbízhatóságot és egyediséget. Ezen értékek kifejezésére, egyedi mérnöki megoldásaira levédte a "Smart SimPlexity" elnevezést.

Egyik legjobb példa az egyedi elgondolásokra, hogy a kétjegyű dátumkijelzőnél a számok külön állíthatóak, így nem kell 1-31-ig pörgetni a számokat.

A számlap jobb oldalán elhelyezkedő járástartalék-kijelző egyértelművé teszi, hogy mennyi tartalékkal rendelkezünk. Ennek az egységnek a formája az amfiteátrumok színpadának elhelyezkedéséből merített ihletet.

A CFB A1000 óraszerkezet egy tökéletes platform, amely hűen tükrözi az EvoTec koncepció elgondolásait. Kialakításának, high-tech alkatrészeinek köszönhetően ebben a kis mikro-világban a sebesség és az erő harmóniában állnak egymással, így biztosítva az automata szerkezet által nyújtott komfortosságot. A fantasztikus technikai kihívások mellett a szerkezet finom megmunkálására is nagy gondot fordítottak, amely a hátlap zafírüvegén keresztül megcsodálható.

Műszaki információk

Szerkezet: CFB A1002 automata szerkezet, átmérő 33 mm, vastagság 6,3 mm, 33 köves, 55 óra járástartalék
Tok: mérete 43,75 x 44,5 mm, vastagság 14 mm, nemesacél vagy 18 karátos arany, zafírüveg, mindkét oldala tükröződésmentes bevonattal, 50 méterig vízálló
Szíj: borjúbőr, zsanérzár

 

Patravi EvoTec BigDate
A nőies megjelenés és a technikai újdonság sikeres kombinációja

Az első, hölgyek számára készített EvoTec koncepcióra épülő karóra. A luzerni márka válasza azoknak az órakedvelő hölgyeknek, akiknek a nőies megjelenés mellett a technikai újdonságok egyaránt fontos.

A CFB A1003-as óraszerkezet olyan korábbi fejlesztéseken alapul, mint például a DSA-rendszer (dynamic shoch absorption), mely a rotort és komponenseit védi az ütések és rázkódások ellen, vagy a központi szabályzómechanizmus, a CDAS (central dual adjusting system), mely egyszeri gyári beállítást tesz lehetővé a későbbi stabil működés érdekében. A tok hátlapján lévő zafírüvegen keresztül megcsodálható az egyedülálló óraszerkezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 Műszaki információk

Szerkezet: CFB A1003 automata szerkezet, átmérő 32 mm, vastagság 6,3 mm, 33 köves, 55 óra járástartalék
Funkciók: óra, perc, kismásodperc, nagy dátum
Tok: mérete 38,54 x 39,25 mm, vastagság 14 mm, nemesacél, 56 db gyémánt, zafírüveg, mindkét oldala tükröződésmentes bevonattal, 50 méterig vízálló
Szíj: kígyó- vagy borjúbőr, zsanérzárPatravi ChronoDate Ladies
A nőies megjelenés és a technikai kifinomultság találkozása


Carl F. Bucherer hölgyek számára készített Patravi ChronoDate modellje tökéletes társ a mechanikus óragyártás, a praktikus funkciók és az elegancia kedvelőinek.
A 40 mm-es átmérő, az impozáns kerek tok klasszikusan sportos megjelenést, a három ovális kijelző könnyed nőiességet kölcsönöz, a 12 óránál elhelyezkedő nagy dátum pedig könnyebb és gyorsabb leolvasást tesz lehető.

Műszaki információk

Szerkezet: CFB 1956 automata szerkezet, átmérő 30 mm, vastagság 7,3 mm, 49 köves, 42 óra járástartalék
Funkciók: óra, perc, kismásodperc, stopper, nagy dátum
Tok: átmérő 40 mm, vastagság 13,5 mm, nemesacél, zafírüveg, mindkét oldala tükröződésmentes bevonattal,
50 méterig vízálló
Szíj: aligátor-, kígyóbőr vagy nemesacél


 

Patravi ChronoDate LadiesPatravi ChronoDate Ladies
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.