CATOREX - ZSEBBŐL A CSUKLÓRA

Startlap megosztás

CATOREX NEW LONDONA Catorex nagy hagyományokkal rendelkező márka. Sikertörténete a XIX. században Georges Ignace Cattinnal kezdődött, aki 1785-ben született. Egyetlen fia, Constant Cattin (*1818) apjához hasonlóan a mezőgazdálkodás mellett kitanulta az órásmesterséget, és 1858-ban megalapította a Cattin céget.

Neki kilenc gyermeke született és közülük a legfiatalabb fiú, Numa Cattin (*1861) lépett apja nyomdokaiba, hogy folytassa az értékes órák készítését. Az ő két fia, Armand Cattin (*1885) és Maurice Cattin (*1887) immár a negyedik nemzedékben vitték tovább a családi vállalkozást. Ők voltak az elsők, akik már kizárólag az óragyártásnak szentelték magukat és nem foglalkoztak mezőgazdálkodással. Végül az ötödik generációban Guy Cattin (*1932) vette kezébe az irányítást, aki feleségével, Wilhelminével 100 évvel a cégalapítás után bejegyeztette a Catorex márkát.

A svájci Jura kantonban fekvő Les Breuleux-ben honos céget ma  Guy A. Cattin irányítja, aki egyrészt tovább ápolja a kézi felhúzású órák büszke tradícióját, másrészt folyamatosan új óratípusok megalkotására törekszik, amelyek az órák barátaiból és ismerőiből álló széles vevőkörének egyéniségéhez, igényeihez és ízléséhez idomulnak. A szakmai tudásnak köszönhető, hogy a Catorex márka órái az egész világon rendkívül kedveltek a neves és igényes vevők körében.

2010-ben a Catorex a New London modellcsaláddal kifejezésre juttatta a márka törekvését a korszerűségre. A svájci Jura kantonban található Les Breuleux-ben honos zsebóra-specialista ezzel a lépésével egyúttal megkezdte betörését a karórák világába.

A New London mindenekelőtt határozottan divatos, lekerekített sarkú, négyszögletes házával vonja magára a tekintetet. Belsejében két hagyományos, az 1960-as évekből származó, de teljesen felújított kézi felhúzású mechanikus Unitas szerkezet ketyeg, így az óra két időzónát tud kijelezni. A New London zsebóra változatában a két időzóna az óra elő- és hátlapján olvasható le. A szkelettálásnak köszönhetően az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az időmérő belsejébe is.

A sorozat három különböző kivitelű modellből áll. A karórák esetében már egyenesen hét modellből válogathatnak az érdeklődők, amelyek mindenekelőtt az acéltok kialakításában, a szerkezetek és a számlapok díszítésében és színében, valamint az óraszíjak bőrfajtájában térnek el egymástól. Közös sajátosságuk azonban, hogy akárcsak a zsebóráknál,
itt is az áttört szerkezetek egy egyedülálló, elegánsan kialakított számlapon jelzik ki az időt.

Catorex természetesen klasszikus modellcsaládokban is bizonyítja hagyományokban gazdag tudását, és zsebóráit 18 karátos aranyból vagy 925 sterling ezüstből is kínálja. Ugyanilyen klasszikus modellnek tekinthető a Les Breuleux eltérő változataiban és a La Pautèle palládiummal bevont sárgaréz tokjában. Az Armand Cattin széria teljesen gilosált, művészien dekorált és polírozott szerkezetével és tokjával ugyanakkor már a luxuskategóriába sorolható.

Catorex a zseb- és a karórák mellett nyakláncra függeszthető időmérőket is készít, amelyek valóságos kis ékszerek,
és az idő kijelzése mellett csábító díszek a hölgyek nyakában. Itt a három modellsorozat mindenekelőtt a tokok formájában különbözik egymástól.  A Les petites insolentes modellek gömbölydedek és játékosan szemtelenek, míg a Les petites élégantes darabjai klasszikusan elegánsak, ovális keretben. Végül a Les petites rayonnantes függőórák vonzó miniatúrák, kör alakú, vagy akár gömb formájú tokban.

CATOREX

2010. karácsonyi újdonság az Esprit 1858 az új, klasszikus, valamint sportos órakollekció mechanikus szerkezetekkel.

 

Esprit 1858 katalógus

 

CATOREX ESPRIT 1858
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.