DEWITT TOURBILLON

Startlap megosztás
DEWITT TOURBILLONA DeWitt órásmestereinek tényleg sikerült: megalkották az első teljesen kézzel készített tourbillonszerkezetet. Ez fontos lépés a jövőbe vezető úton és mérföldkő a márka történetében.

És újra aláhúzza a DeWitt merészségét korunk óraépítő művészetében. Az óráságazat nehéz időket él át, de a DeWittnek sikerült egy fantasztikus lehetőséget feltárnia, kreatívat alkotnia, saját egyedülállóságát és hatalmas tudását megmutatnia és megszilárdítania.

Az új DeWitt DW8028 kaliber mechanikus felhúzható szerkezettel és megbízható tourbillon-mechanizmussal rendelkezik. Klasszikus konstrukcióról van szó, amely régóta bevált és elismert paramétereket vett alapul: óránként 18.000 féllengést, 72 órás járástartalékot. A szerkezetet svájci horgonygátlással, változó nyomatékú billegővel és 2,5 Hz-nél Breguet-íves billegőspirállal látták el. A billegő, a horgony és horgonykerék 18 karátos sárgaaranyból készült.

DEWITT TOURBILLON

A kézzel megalkotott díszítések minősége rendkívüli ritkaságszámba megy. A koronát és a foglalatokat mattra fényezték. Elegáns Côtes de Genève-díszítést viselnek. A korona tengelyén egy kis táblán az órakészítő mester aláírása olvasható, minden egyes órán a büszkeség és a gondosság bizonyítványa. Ezzel mintegy közvetlen kapcsolat alakul ki az óra tulajdonosa és a manufaktúra között.

A számlap egyszerű és könnyen áttekinthető, mint minden más hagyományokban gazdag mesterdarabon. Egyúttal azonban élénk és vidám, mivel az óraszerkezet szívverése a tourbillonváz nyílásán keresztül látható. A számlap közepén található egy rendkívül precíz gilosált díszítés, melyet speciálisan szakképzett kézműves mesterek a DeWitt XVIII. századi történelmi gépeivel készítenek el. A gilosálás „W” betűket mintáz. Három kézzel gravírozott pontozott kör fut körbe a számlapon, és osztja fel úgy, hogy az óra, a perc és a másodperc kijelzőit elválasztja egymástól.

A 43 mm-es átmérőjű kerek tok 18 karátos vörösaranyból készült és nagyon kényelmes méretekkel dicsekedhet. Valamivel vékonyabb, mint az ismert Academia modellcsalád tokja. A tok peremeit 48 birodalmi oszlop díszíti. A foglalat kivételesen lenyűgöző, mivel mattra fényezett oszlopai érdekesen visszatükröződnek. Átdolgozták a szíjtartókat is, enyhén meghajlították őket, hogy ezzel a vonalvezetés még harmonikusabbá váljon. A szerkezetet és a megmunkálás minőségét a hátlap zafírkristály üvegén keresztül lehet megcsodálni.

A DeWitt új Twenty-8-Eight Tourbillon kollekciója kétségkívül merész lépés a jövő felé, mérföldkő a manufaktúra történetében.

 

DEWITT TOURBILLONMŰSZAKI INFORMÁCIÓK
Szerkezet:
kézi mechanikus szerkezet tourbillonnal a DeWitt manufaktúrából
Funkciók: óra, perc
Referenciaszám: DW8028
Járástartalék: 72 óra
Piaci bevezetés: 2010
Frekvencia: 18.000 féllengés óránként
Billegő: változó nyomatékú billegő
Billegőspirál: Breguet-ívvel 2,5 Hz-nél
Horgonygátlás: 44° lengésszög
Kövek száma: 19
Átmérő: 33 mm
Teljes vastagság: 7,45 mm
Alkatrészek száma: 185
Tok: kerek formájú, a peremén DeWitt birodalmi oszlopos mintával díszített
Anyaga: 18 karátos vörösarany
Átmérő: 43 mm
Teljes vastagság: 10,28 mm
Korona: 18 karátos vörösarany, polírozott, feketére színezett titángyűrűvel díszített, W-szignóval
Szíjrögzítők távolsága: 21 mm
Hátlap: zafírüveg, csavarral biztosított
Számlap: elegáns, kézzel gilosált W-mintával a közepén, három kézzel gravírozott kör választja el egymástól az órát, a percet és a másodpercet
Mutatók: nyitottan kidolgozott, kétélű kard formájú
Szíj: matt, fekete aligátorbőr
Zár: 18 karátos vörösarany, háromszoros biztosítású csat, polírozott, vésett W-szignóval
Vízállóság: 30 méter
Limitált kiadás: 250 példány
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.