FLYBACK KRONOGRÁF TELJES NAPTÁRRAL ÉS HOLDFÁZISSAL

Startlap megosztás
Blancpain Fifty Fathoms-kollekcióA Fifty Fathoms-kollekció a Blancpain legmerészebb sportóráinak bölcsője. A Le Brassus-i manufaktúra 2010-ben kibővítette sportos kreációinak palettáját azzal, hogy ennek a modellcsaládnak a flyback kronográfjába integrálta holdfázissal a teljes naptárt. Ezt az időmérőt egy oszlopos kerék vezérli, amivel a sportversenyek rajongóinak hagyományosan a kedvence.

Blancpain Fifty Fathoms-kollekcióA Fifty Fathoms-kollekció legfiatalabb tagjában egy 448 egyedi alkatrészből álló bonyolult szerkezet rejtőzik, amelybe a Blancpain-manufaktúra egy egész sor innovációját is beépítették. A teljes naptárt és a holdfázist ebben az F185-ös kaliberrel kombinálták, amely az óra viselőjének azt a rendkívüli szabadságot biztosítja, hogy bármilyen nappali vagy éjszakai időpontban módosíthatja az összes kijelzőt. Erre a teljes vagy öröknaptárral és holdfázissal rendelkező hagyományos mechanikus óráknál nincs lehetőség, mivel bizonyos időpontokban a korona bármiféle elmozdítása tilos, mert megsérülhetnek a naptármechanizmus érzékeny összetevői. A Blancpain egy újszerű megoldást talált erre a problémára, mégpedig egy olyan egyedülálló konstrukciót, amelynél az óra viselőjének egyáltalán nem kell foglalkoznia azzal, hogy melyik időpont lenne megfelelő a naptárkijelzők átállítására. Sőt, mi több: a szíjrögzítők alatt elrejtett kiigazítóknak – a Blancpain egy további szabadalmaztatott találmányának – köszönhetően gyerekjáték a beállítás. Az óra tulajdonosa az ujja hegyével kezelheti ezeket, a máshol szokásos korrektorstiftre nincs szükség.

A Blancpain automata kronográfjának mechanikus szíve a flyback-szerkezet, amely a stopperfunkciókat egy oszlopos kerékkel és egy vertikális tengellyel vezérli, amely konstrukció megakadályozza a mutatók bármiféle szaggatott mozgását.

A nemesacél tok átmérője 45 mm; a számlap az egy irányban forgatható kék zafír lünettához illően hasonló színben tündöklik.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.