GIRARD-PERREGAUX 1966 ÉVES NAPTÁR ÉS IDŐKIEGYENLÍTÉS

Startlap megosztás
Girard Perregaux 1966A szerény elegancia és a feltűnő ruténium számlap ötvözetével a Girard-Perregaux új arculatot kölcsönzött 1966 elnevezésű óracsaládjának és egy nagyon jellegzetes, éves naptárral és időkiegyenlítéssel büszkélkedő modellel bővítette kollekcióját.

A Neuchateli Csillagvizsgáló 1966-ban tüntette ki a Girard-Perregaux manufaktúrát a precízió-kutatás fejlesztése terén elért sikereiért a „Prix du Centenaire“ díjjal. A Girard-Perregaux 1966 kollekciója tiszteletadás a manufaktúra órásmesteri tudása előtt, és a márka egyedi stílusát tükrözi vissza. Így nem meglepő, hogy ez a modellcsalád különösen alkalmas a márka személyiségének reprezentálására.


Girard Perregaux 1966


A Girard-Perregaux 1966 éves naptár és időkiegyenlítés a kiemelkedő órásművészet tárgyi bizonyítéka – nem utolsósorban saját szerkezete révén is. Ezt a 287 egyedi alkatrészből álló GP033M0 kalibert figyelemre méltó részleteivel teljes egészében a Girard-Perregaux manufaktúra műhelyeiben fejlesztették és készítették el. A dátum- és hónapkijelzővel ellátott éves naptár automatikusan figyelembe veszi a hónapok különböző hosszát és mindössze február 28-án kell kézzel utána állítani azokban az években, amelyek nem szökőévek. Az időkiegyenlítés a hármas és a négyes között elhelyezett mutatójával a mindennapos időszámítás közötti eltérést mutatja. A Föld keringési pályájának elliptikus formája miatt a napidő tartama minden nap változó. Ez a csillagászati komplikáció egy ötletes mechanizmusra épül, az évtárcsa egy ellipszis alakú hajtókarral működik, amely leképezi a Föld keringését a Nap körül.
Egy másik műszaki furfang az éves naptár kiigazítása a korona mindkét irányba történő forgatásával. Ezáltal egyrészt leegyszerűsödik az időmérő kezelése, másrészt a tokon nincs szükség kiigazító nyomógombra, így a tok megőrzi világos és összehangolt vonalvezetését. A modell rafinált formatervezése egy eszes koncepció kifejeződése. A manufaktúra műhelyeiben kifejlesztett 40 milliméteres átmérőjű tok lenyűgözően hat vonalvezetésének harmóniájával és profiljával, amely egy figyelemre méltó sziluettel dicsekedhet. A formatervezők gondos munkájának célja a viselés tökéletes kényelmének biztosítása volt, a rozéarany kivitel pedig különösen kidomborítja a finom részleteket. Az átlátszó üveg hátlapon át az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a szerkezetre és lengősúlyára. Nem kerülhetik el a csodáló figyelmet a kecses díszítések sem, amelyek az órásmesteri hagyományok szigorú betartásával készültek. A felületeket gyöngyönzés, napsugaras csiszolat vagy genfi csíkok ékesítik, míg a peremeket és a süllyesztett csavarokat lesarkították és polírozták.
A ruténiummal nemesített számlapot úgy tervezték, hogy eredeti és összhangzatos időkijelzést tegyen lehetővé. A napsugarasra csiszolt számlapon applikált vonalindexeket és kecses lapos mutatókat helyeztek el, amelyek kiemelik a világos vonalvezetést. A tárcsák precíz vonala emellett megkönnyíti a funkciók leolvasását.

Műszaki adatok

Rozéarany tok
Átmérő: 40 milliméter
Vastagság: 10,72 mm
Zafírüveg, zafírüveg hátlap
Vízállóság: 3 ATM/30 méter

Kaliber: Girard-Perregaux GP033M0
Automata felhúzású mechanikus szerkezet
Kaliber: 11 ½ ’’’
Lengésszám: 28.800 féllengés/óra (4 Hz)
Kövek: 44 rubin
Járástartalék: legalább 46 óra
Funkciók: óra, perc, kismásodperc, éves naptár, időkiegyenlítés

Szíj: fekete aligátorbőrből, rozéarany egyszerű csattal
Referenciaszám: 49538-52-231-BK6A


Girard Perregaux szerkezet


A Girard-Perregaux kaliber további különlegessége a változó nyomatékú Microvar-billegő. Hat állítható csavarral és két mazsolett szabályzósúllyal felszerelt kerékkoszorúval van összekapcsolva, a súlyok a billegő és a szerkezetfunkció finombeállítására szolgálnak. Ez az exkluzív fejlesztés még nagyobb pontosságot és tökéletesebb járásstabilitást biztosít az időmérőnek. 
A billegő változó nyomatékú és arany szabályzócsavaros (átmérő: 7,18 mm).
A szerkezetlemez felső és alsó lapja ródiumozott és gyöngyözött, peremei polírozottak és gyémántcsiszolással fazettáltak. A rugóház: hullámcsiszolattal a fedelén, napsugaras csiszolattal a hátoldalán.
A kerékhidak peremei polírozottak és gyémántcsiszolással fazettáltak, hátlapján gyöngyözés, a szerkezetlemez összes mélyedése gyémántcsiszolással polírozott, genfi csíkozású. A rozéarany rotor kör alakú genfi csíkozással díszített.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. március  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Aktuális hónap: 2018. április

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.