GIRARD-PERREGAUX MÚZEUM

Startlap megosztás
Villa MargueriteAz 1918-ban, Charles Nuding tervei alapján épült Villa Marguerite 1999 óta múzeumként ad otthont a Girard-Perregaux gyűjteménynek. Az impozáns épület egy hatalmas parkban, a Girard Perregaux központja és a gyártás közvetlen közelében fekszik La Chaux de Fonds-ban.

Az óragyártó cég 1997-ben vásárolta meg az ingatlant, és két év renoválás után nyitotta meg a nagyközönség és a gyűjtők örömére. Előzetes bejelentkezés után a látogatók a több mint 400 szobán keresztül bemutatásra kerülő gyűjtemény segítségével megismerhetik a márka történelmét, 1791-től kezdődően napjainkig.

 

Hublot exlkuzív Classic Fusion automata modellConstant Girard-Perregaux 1889 körül született mesterműve, a "La Esmeralda" a leghíresebb modell, szembeötlő három aranyhidas tourbillonjával. Felpattintható fedelű tokja rozéaranyból készült, gazdagon díszített, és a mester "CG" iniciáléját viseli. Zománc számlapos. A három párhuzamos aranyhidas tourbillon kronométer gátszerkezettel készült. Ezt az órát a XIX. század végén a mexikói elnöknek ajándékozták.


 

 


PendantEgy apró könyvet formázó nyakláncóra az 1860-as évek környékéről. Tokja sárgaaranyból készült, gravírozással és kék zománccal díszített. A zománc számlapot apró rács védi, felette többszínű medállal. Belsejében, a könyvecske felnyitható kettős fedelében fényképek helyezhetők el. 

 


Ultra ThinhunterKülönösen lapos, felpattintható fedelű Moulinié, Bautte & Cie zsebóra 1805-ből. Egyike a világ első ilyen jellegű óráinak. A gravírozott és gilosált tok sárgaaranyból készült, zománccal és különböző színű arannyal díszített. Zománc számlapos.


 

 


YGPocket LondonSárgaarany Girard & Co. zsebkronométer, London, 1850.
Szerkezet "angol" hidakkal, lánccal és csigával, kronométer gátszerkezettel és szférikus spirálrugóval.
A korabeli szokásoknak megfelelően a szerkezetlemez és a hidak fénytelenek, higannyal aranyozottak.


 

 


1878 YGPocket

Sárgaarany zsebkronométer 1878-ból. Szerkezet tourbillonnal és kronométer gátszerkezettel készült, de hiányzik a három híd klasszikus architektúrája.
Csak a tourbillon hídján láthatjuk a márkára jellemző nyílformát.
A szálra húzott arany számlap a Dél-Amerikába értékesített órák jellegzetessége volt.

 

 

 


Sárgaarany zsebkronométer az 1860-as évek környékéről. Szerkezet három párhuzamos híddal, tourbillonnal és kronométer gátszerkezettel. Ez az időmérő elnyerte a Neuchâteli Obszervatórium első díját.
A három hidat gilosált motívumok díszítik. A rugóházat rozetta ékesíti, a háromkaros tourbillonváz Girard-Perregaux-nál ritkaságnak számít.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.