JAERMANN & STÜBI SEVE BALLESTEROS

Startlap megosztás

Jaermann Seve Ballesteros

A Jaermann & Stübi újabb korszakalkotó ötlettel írta be magát az órák történetébe, amikor Seve Ballesteros azon golfütőiből, amelyekkel a sztár kiemelkedő pályafutásának utolsó úgynevezett major tornáját megnyerte, időmérőket alkotott.

Seve Ballesteros, a golfsport legendás versenyzője és a Jaermann & Stübi a legújabb golfórával valami egészen különlegeset teremtett. Az 50 darabra limitált időmérők tokját azokból a golfütőkből készítették, amelyekkel Seve Ballesteros 1995-ben utolsó nagy golfversenyét, a Spanish Opent megnyerte. Egy ütőből csak egy tok készült, és minden időmérőről tudható, melyik is volt az a bizonyos nyertes sportszerszám.

Jaermann & Stübi

A Spanish Open része a PGA European Tour versenyeinek és 1995-ben Seve Ballesteros 274 ütéssel (14-gyel a par alatt) nyerte meg. Ez volt Seve utolsó győzelme a major tornán, és a hazájában rendezett viadalon olyan nagy nevek felett diadalmaskodott, mint Bernhard Langer, Howard Clark, Collin Montgomery vagy honfitársa, José Maria Olazabal.

A limitált Seve Ballesteros II modelljeihez Seve Ballesteros összesen 50 vasát (a rövidebb ütésekhez használt ütő), valamint pitching és sand wedge-ét (a nehezebb helyeken, pl. homokbunkereknél használt ütő) dolgozták fel óratokká. Az eljárást a fémkohászat legjobb szakembereivel együttműködve fejlesztették ki, mely egy rendkívül aprólékos és többlépcsős folyamat.

Az ütőfejeket mindenekelőtt hosszadalmas elemzésnek vetették alá, hogy olyan ötvözet születhessen, amely megfelel az időmérők tokjaival szemben támasztott követelményeknek, és lyukmentes öntvényt tesz lehetővé. Számtalan átfogó kísérlet után az ütőket sikerült megfelelően „adagolni” és beolvasztani úgy, hogy később minden ütőből egy öntvénydarab készüljön és így az óratokokat megfelelően be lehessen azonosítani. Végül az öntvénydarabokból mintegy 1200 Celsius-fokon kovácsolták az óratokokat.

Ez az eljárás lehetővé tette, hogy minden egyes óráról meg lehessen mondani, Severiano Ballesteros melyik ütőjéből származik a tokja azok közül, amelyekkel 1995-ben megnyerte a Spanish Opent. Így a Seve Ballesteros II modellek boldog tulajdonosai még egy különleges „vasat” is vihetnek magukkal a pályára, amikor golfozni mennek.

A Jaermann & Stübi Seve Ballesteros II modellekben automata szerkezet ketyeg, játékidőmérővel és GMT-funkcióval. Egy rugalmas biztosítású felhúzótengely, szabadalmaztatott ütésgátlással tompítja a golfjátéknál az ütésekből eredő rázkódásokat, és így védi a szerkezetet.

A számlap, a belső forgatható gyűrű, valamint az órák teljes csomagolása sötétkék, ami Seve Ballesteros kedvenc színe. Az időmérők egyedi számozást kaptak, és hátlapjukba bevésték a tokhoz felhasznált ütő azonosításához szükséges adatokat. Egy Seve Ballesteros által aláírt tanúsítvány igazolja a felhasznált ütők eredetiségét.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.