LOUIS MOINET KÉT MODELLJE RED DOT DESIGN AWARD DÍJAT NYERT

Startlap megosztás
Red Dot Design Award 2011A 2011-es Red Dot Design Award nevű megmérettetésen a Louis Moinet órakészítő cég kimagasló sikereket ért el. A Tempograph és a Jules Verne modellek elnyerték a minőségi formatervezésért járó rangos nemzetközi elismerést, a Red Dot Design Award díjat.

A Tempograph modell eredeti megoldásai, kivételes megjelenése meggyőzte mind a szakmai zsűrit, mind pedig a különleges design szerelmeseit. A cég életében meghatározó jelentőségűvé vált ez a különleges karóra, hiszen a neves elismerés mellett előremutató műszaki megoldásokkal szerelték fel azt a cég szakemberei.

Az óra különleges, LM05 automata szerkezetét a Louis Moinet órásmesterei 125 darab alkatrészből állították össze. A 28.800-as lengésszámon működő kaliber mintegy 42 órás járástartalékot képes felhalmozni. Az óraszerkezet gyönyörűen megmunkált, finom darab, azonban az üveg hátlap által nyújtott látvány eltörpül a számlap felőli látvány mellett. A különleges óraszerkezet ugyanis a decentrálisan elhelyezett időkijelzés mellett még egy fontos műszaki megoldást kínál az igazi csemegét kedvelők számára. A főszámlapon a 9-esnél elhelyezett és az egész karóra karakterét meghatározó, hosszú, karos mechanizmus tölti be a másodpercmutató szerepét. A legnagyobb meglepetés az órarajongók számára, hogy az óraszerkezet alaplemezére felszerelt 0,01 gramm súlyú, titánból készült karos mechanizmus a főszámlapon a 3-asnál elhelyezett kis íven jelzi a másodperceket, azonban 10 másodperces osztásban és retrográd módon. A matt felületű karos mechanika felső hídja is hasonló megjelenésű és az alaplemezhez a zseniális kis mechanikát a cég szakemberei kékített acélcsavarokkal rögzítik.

LOUIS MOINET TEMPOGRAPH

A több szabadalommal védett rendszer fontos alkotórésze az a 6 speciális megmunkálású fogakból álló kerék, amely egy perc alatt tesz meg egy teljes kört, így téve lehetővé a 10 másodperces retrográd időkijelzést.

A Tempograph modell markáns vonalvezetésű óratokja 47 mm átmérőjű, és egyedülálló módon 48 darab alkatrészből épül fel. A megrendelő három változat közül választhat: titán, acél és fekete PVD-bevonat kombinációjával, vagy titán, acél és 18 karátos vörösarany felhasználásával, vagy tömör 18 karátos vörösarany.

LOUIS MOINET JULES VERNEA stoppermechanizmussal felszerelt Jules Verne modell nem elsősorban szerkezetével – bár természetesen az is figyelemreméltó –, hanem egyedi nyomógomb megoldásával hívja fel magára a figyelmet.

Az első ránézésre brutálisan egyszerű nyomógomb megoldás rendkívül kifinomulttá válik, ha szánunk egy kis figyelmet a megismerésére. A rendkívüli konstrukcióval készített időmérő akár egy Verne történetben is megállná a helyét. A speciális, karokkal megoldott stopperindítás és nullázás rendkívüli megjelenést biztosít az órának. A kis karokat csak akkor hajtja ki az óra tulajdonosa, ha a részidőmérős stopperfunkciót szeretné használni. Normál esetben a karocskák zárt állapotban a tok felső szegmenséhez és a lünettához simulnak. A karok megfelelő rögzítéséről apró kerámiagolyós csapágyak gondoskodnak.

A sci-fi regénybe illő karóra tokja nagyon robusztus, és egyedi formai megoldások teszik még érdekesebbé. A speciális stopperindítás mellett a szintén szabadalommal védett koronavédelem, a tok szemközti oldalán pedig a hajóablakot formázó kis designelem, amelynek üvegablaka mögött a Dhofar 459 nevű holdkőzet egy darabja látható. Ez a nem mindennapi anyagválasztás Jules Verne és művei előtti tisztelgés Louis Moinet részéről.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.