MB&F - HOROLOGICAL MACHINE NO.2 SV FINAL EDITION

Startlap megosztás

MB&FA 2008-as év igen nagy jelentőségű volt az órák világában. Egy kicsi és fiatal cég ekkor mutatta be ugyanis azt a karórát, amely az Haute Horlogerie világát földrengésként rázta meg.


A céget a Harry Winstonnál igen komoly sikereket elért Maximilian Büssel alapította és utalva a cégen belüli kiváló kapcsolatokra, Maximilian Büssel and friends, rövidítve MB&F névre keresztelte.
A kis vállalkozás a Horological Machine No.2 karórával forradalmasította a tokkészítéshez és óraszerkezet építéshez kapcsolódó axiómákat. A modell tokja kristálytiszta zafírüvegből készült.

 

MB&F

 

A szintetikus zafírüveg használata nem ismeretlen a luxusórák világában, hiszen a rendkívül ellenálló üveget már minden óragyár használja. Azonban a rendkívüli ellenállóságnak ára van, hiszen ezek az üvegek kizárólag csak a jól felszerelt műhelyekben csiszolhatók és alakíthatók a kívánt formára. Az MB&F Horological Machine No.2 zafírtokja a legkifinomultabb gyémántvágó gépekkel készül, és egyetlen tok kialakítása – beleértve a polírozást is – nem kevesebb, mint 55 munkaórát vesz igénybe. A mára legendássá vált modell szerkezete 349 alkatrészből modulárisan felépített és igen egyedi időkijelzésre adott lehetőséget. A karóra alaplemezén két darab „hajóablak” található, amelyek közül a jobb oldalin tárcsák segítségével olvasható le a pontos idő, míg a bal oldali számlapon egyedi dátumkijelzés és holdfázis komplikáció található.

 

MB&F

 

A csodálatos mechanizmus a többszörös díjnyertes órásmester, Jean-Marc Wiederrecht nevéhez fűződik. Ő volt az, aki az azonnal lépő, koncentrikus „Jumping Hours” időkijelzést tökéletesre fejlesztette a Horological Machine No.2 modellben, és a nem mindennapi holdfázis-kijelzővel még megtetézte a csodálatosan egyedi óraszerkezetet. Normál körülmények között az ugróóra mechanizmus mozgásához a rugóházban lévő rugó által kínált energia szükséges. Ez a megoldás azonban azért problémás, mert a szerkezet a precíz járáshoz is a megfeszített rugó által biztosított energiát használja. Ha tehát a rugóenergiát az ugróóra mechanizmus mozgásához felhasználják, akkor a billegő amplitúdója változhat és az a karóra szerkezetének pontos járását kedvezőtlenül befolyásolhatja. Jean-Marc Wiederrecht az óratárcsa azonnali, és a rugó energiáját igénybe nem vevő ugrását úgy oldotta meg, hogy a perctárcsára tervezett egy csigás mechanizmust, amely az óratárcsára tervezett speciális kereket a kellő időpontban egyszerűen átbillenti.

 

MB&F szerkezet

 

A Horological Machine No.2 modellek hároméves tündöklésének megkoronázásaként a kicsiny manufaktúra idén bemutatta a No.2 Final Edition modelleket, amelyekből változatonként mindössze 18 darabot fognak készíteni.
Az órák természetesen a cég csodálatos 44 csapágykövet tartalmazó mechanizmusával készülnek, zafírtokjuk pedig kétféle változatban kerül az exkluzív vásárlókör elé.
Az egyik változat fekete PVD-bevonattal ellátott titán alaplemezzel készül, a zafírüvegből készített tokot pedig zöld színű tömítőgyűrűvel hangsúlyozza ki. A másik modell a rozéarany alaplemezzel készített Horological Machine No.2 SV Final Edition, amelynek zafírtokját fekete tömítőgyűrűvel készíti a cég.
Természetesen egy ilyen jelentős értéket képviselő karórának a doboza sem lehet hétköznapi. Az MB&F az óratörténeti jelentőségű Horological Machine No.2 limitált modelleket precízen tervezett alumínium és bőr kombinációval készült dobozban juttatja el megrendelőihez, melyben egy Rüeger-féle hőmérőt is elhelyezett.
 

 
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.