MICHAEL SCHUMACHER AZ AUDEMARS PIGUET ÚJ NAGYKÖVETE

Startlap megosztás
MICHAEL SCHUMACHER AZ AUDEMARS PIGUET ÚJ NAGYKÖVETE2010 novemberében Düsseldorfban egy egykori teherpályaudvar, a Meilenwerk kulisszája előtt Philippe Merk, az Audermars Piguet CEO-ja hivatalosan az AP-család új tagjaként köszöntötte Michael Schumachert, aki a márka új nagykövete. Schumacher hét világbajnoki címével, melyekkel már életében legendává vált, a Formula-1-ben abszolút rekordtartó.

MICHAEL SCHUMACHER AZ AUDEMARS PIGUET ÚJ NAGYKÖVETE68-szor startolhatott a pole pozícióból, 91 győzelmet aratott és 154-szer léphetett fel a dobogóra a világ összes nagy versenypályáján – és ezzel minden idők legsikeresebb autóversenyzője. 2010-es visszatérése után idén 18-adszor vesz részt világbajnokságon, hogy folytassa egyedülálló karrierjét.
A verseny szeretete örökre vérében maradt. Háromévi szünet után a sport iránti szenvedélye arra ösztönözte, hogy újra vállalja a kihívásokat és az immár fiatalabb versenyzők mezőnyében is harcba szálljon a címekért. Michael Schumacher 2009. december 23-án jelentette be visszatérését a Mercedes GP Petronas Formula-1-es csapatába, amelyet az a Ross Brawn irányít, akivel hét világbajnoki címét nyerte. A 2010-es évadban Schumacher csapatával egy nehéz kezdés után figyelemre méltó eredményeket ért el, ami sokat ígérő előjel az idei 2011-es versenysorozathoz. Michael Schumacher meggyőződése, hogy a győzelmeket elsősorban csapatmunkával és csapatszellemmel lehet elérni.

A Formula-1 valamennyi pilótájának közös célja, hogy legyőzze az időt. „Két perc örökkévalóságnak tűnik nekünk, akik ahhoz szoktunk hozzá, hogy tizedmásodpercekért harcoljunk” – fejtegeti Schumacher. Így nem is csoda, hogy lenyűgözőnek tartja az órásművészetet, az évek múlásával pedig az órák gyűjtőjévé és valódi ismerőjévé vált. „Barátom, Jean Todt vezetett be az Audemars Piguet finom mechanikus időmérőinek világába. Ezek az órák a versenyautókhoz hasonlíthatók, hiszen sok a közös bennük: a csúcstechnológiás anyagok, az innovatív kutatási és fejlesztési folyamatok és a mechanikus teljesítmény növelése. Csodálattal adózom a Le Brassus-i és Le Locle-i csapatok hihetetlen munkájának, amellyel egyedülálló órákat alkotnak, eszes technológiával és merész formatervezéssel, de úgy, hogy közben soha nem veszítik szem elől az órásmesteri hagyományokat.”

Az órásmesterség iránti érdeklődés mellett Michael Schumachert a jótékonysági projektek iránti elkötelezettsége is összeköti az Audemars Piguet-vel. A márka 1992-ben létrehozott egy alapítványt, amely világszerte az erdők megőrzését tűzte zászlajára, és a közvéleményt igyekszik megnyerni a környezetvédelem ügyének. Minden eladott óra árából egy bizonyos összeget ebbe az alapítványba utalnak át, hogy támogassák a számtalan környezetvédelmi program valamelyikét. Michael Schumacher is pártfogol egy sor hasonló szervezetet. Saját alapítványa is van, amelynek révén támogatja a kelet-németországi áradások vagy a cunami áldozatait. A pilóta 1996-ban az UNESCO humanitárius nagykövete lett a szegény sorban élő gyermekek felkarolására. Nagy személyes odaadással egy sor projektet finanszírozott és szervezett e célból. Az ICM Brain and Spinal Cord Institute szponzorálásával közismertségét kihasználva hosszú évek óta támogatja a nemzetközi kutatóközpontot: „Azoknak, akik az életben privilégiumokat élveznek, kötelességük segíteniük azokat, akiknek kevesebb szerencséjük volt és különösen azokat, akik szenvednek”. Michael Schumacher a „Race of Champions” valamennyi versenyén az ICM javára vesz részt, és büszkén viseli overallján az intézet logóját. Ezt a különleges elkötelezettséget az Audemars Piguet manufaktúra is osztja, amely a Gstaad Classic 2009 alkalmából a két Nr.1 modelljét a külön ebből az alkalomból kiadott limitált szériában árverésre bocsátotta és a bevételt az ICM-nek adományozta.

MICHAEL SCHUMACHER AZ AUDEMARS PIGUET ÚJ NAGYKÖVETEAz Audemars Piguet kitűnően ismeri a motorsport világát. Évek óta partneri kapcsolatot ápol az olyan történelmi ralikkal, mint a belgiumi National Classic Tour, a svájci Gstaad Classic és a francia Tour Auto. Emellett a motorsport három nagysága is már régóta az óramanufaktúra nagykövete: Rubens Barrichello, Jarno Trulli és Sébastien Buemi. Ezt az elkötelezettséget szélesítette ki az Audemars Piguet, amikor Michael Schumachert is megnyerte az ügynek. Philippe Merk, az AP CEO-ja így emelte ki ünnepi beszédében a rendkívül kedvelt és tehetséges sportoló érdemeit:

„Michael Schumacher nemcsak minden idők legnagyobb autóversenyzője, hanem egy jószívű, diszkrét és önzetlen személyiség is, aki hírnevét a jó ügy szolgálatába állítja. Egy ikon, aki az eltökéltséget és az erőt ugyanúgy megtestesíti, mint a kihívások és a versenyzés iránti szenvedélyt. A maga szerény és elegáns módján viseli csuklóján a Royal Oak Offshore-t, a luxus sportórák kategóriájának vitathatatlan referencia modelljét.”
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.