PARMIGIANI TONDA 1950 - A LEGNAGYOBB FINOMSÁG MANIFESZTUMA

Startlap megosztás

PARMIGIANI TONDA 1950Mind esztétikai megjelenésében, egyszerűen elegáns formatervezésével, mind különösen finom profilja által meghatározott formájával az új Tonda 1950 a legmagasabb igényeket is kielégíti a kényelem és az idő leolvashatósága tekintetében – mondhatnánk egyfajta visszatérés a klasszikus gyökerekhez.


A Tonda 1950 újraértelmezi a Parmigiani stílusának lényegét – a profilt. Különösen vékonyan és minden korábbinál finomabban tökéletes összhangban áll a márka összetéveszthetetlen ismertetőjegyével, a négy lekerekített, ergonómikus szíjrögzítővel. A Tonda 1950 rozé- és fehérarany változatában az új, rendkívül lapos, klasszikus modell, amely eredeti értelmében interpretálja az időt: óra, perc és kismásodperc.

PARMIGIANI TONDA 1950A Parmigiani az új extralapos automata szerkezettel kibővítette saját manufaktúrájából származó tizenkét kaliberének sorát, ami további mérföldkő az idő számtalan metszetének lankadatlan és sokoldalú kutatásában. Harminc milliméteres (13 ¼ lineás) átmérőjével és mindössze 2,6 milliméteres vastagságával az új PF 700-as szerkezet a legkülönfélébb esztétikai formák kifejezésére képes. Belátható időn belül tervezik a dátum beépítését is a kaliberbe, természetesen anélkül, hogy a Tonda tokjának profilját, amely 39 mm átmérőnél mindössze 7,80 mm vastag, számottevően módosítanák. A szerkezetet egy excentrikusan elhelyezett, 950-es platinából készült mikro-lendítősúllyal szerelték fel és 42 órás járástartalékkal rendelkezik. Az óra, a perc és a kismásodperc kijelzése grafitszínű vagy fehér, szemcsézett számlapon történik, tizenkét egyszerűen elrendezett, keskeny ék alakú indexekkel. Ez az óramű átütő szépségével, amely semmilyen formában nem korlátozza az összjátékot az idővel, megtestesíti magában a legnemesebb gyártás összes szabályát.

A finom profil ellenére a kaliber rendelkezik a Parmigianinál megszokott, legmagasabb órásművészet megmunkálásával, amire egy ilyen fajta szerkezetnél csak nagyon kevés óragyártó képes. Az újezüstből készült alaplemez homokfúvott, hosszanti vagy genfi csíkozással díszített, kézzel anglírozott és ródiumozott. Kiemelésre méltó még minden egyes kerék esztétikai finomítása: anglírozottak, mindkét oldalukon körkörösen csiszoltak és vágás előtt aranyozottak.

A szerkezet minden egyes alkatrészének kidolgozása a Pamigiani manufaktúra (Les Manufactures Horlogčres de la Fondation) különböző kompetencia központjai egyesített erőfeszítéseinek eredménye, és a tökéletes manufaktúra munkára való törekvés tanúbizonysága. Az új Tonda 1950 modell a szerkezettűl kezdve egészen az indexekig és a számlapig teljes egészében a márka saját manufaktúrájában készült.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.