PIERRE DEROCHE ÚJDONSÁGOK, AVAGY KARÓRÁK MŰÉRTŐKNEK

Startlap megosztás

Pierre DeRoche TNT aranyAmikor Pierre Dubois elhatározta, hogy megvalósítja régi álmát és a semmiből felépít egy óramárkát, már lehetett tudni, hogy az órakészítés története egy csodálatos új fejezettel fog bővülni.


Nem azért volt nagy a várakozás, mert a kis manufaktúra üstökösként robbant be a semmiből a szakmába, nem is azért, mert a Pierre DeRoche alapítója megszállott órarajongó, és nem is azért, mert a cégvezető kitartása és szakmai tapasztalata irigylésre méltó, hanem mert Pierre Dubois úr a Dubois Dépraz szerkezetkészítő cég egyik résztulajdonosa. A cégalapító a hatalmas „teherrel” a vállán kiválóan manőverezik, hiszen a 2004-ben alapított Pierre DeRoche ontja magából a különleges óracsodákat. Bár természetesen a családi vállalkozástól függetlenül működő kis cég rendkívül kreatív, a szerkezetfejlesztés tekintetében némi előnyt azért maga mellett tudhat. Ez a kreativitás és az infrastrukturális háttér megléte évről-évre különleges időmérőket eredményez.
Idén sincs ez másként, hiszen a Pierre DeRoche két igen egyedi megjelenésű és komplex mechanikával felszerelt modellt mutatott be.

A brutálisan férfiasnak tűnő TNT RendezVous a férfiak számára kínál egy megfontolandó alternatívát a sportórák piacán.

Pierre DeRoche TNT titán

A 32 darab csapágykővel felszerelt, saját fejlesztésű automata szerkezet a pontos időkijelzése mellett dátumkijelzőt, valamint egy ügyes ütőmechanizmust is tartalmaz. A „RendezVous”  ütőmechanika szíve az a két kis kalapács, amely a nyitott számlapon keresztül tisztán látható és így működése figyelemmel kísérhető.
Az időzíthető mechanizmus működés közben két kicsi harangocskát üt meg, amelyek közül az egyik egy „katedrális-stílusú” harang, amelynek kristálytiszta hangja csak a legkomolyabb ütőszerkezetek sajátja. A Pierre DeRoche csodálatos időmérőjének házon belül fejlesztett szerkezete természetesen kézzel díszített.

A 2011-es év női újdonsága a GradCliff Milady Royal Retro.

Pierre DeRoche női modell

A karóra amellett, hogy elegáns megjelenésével a hölgyek szívét egy pillanat alatt elvarázsolja, bizony nagyon komoly műszaki tartalommal is rendelkezik.
A modell szépségének az alapot a 42,5 mm átmérőjű acéltok adja, amelynek lünettáján 64 gyémánt kapott helyett. A 100 méterig vízálló acéltokba a cég azt a Royal Retro szerkezetet építette be, amely már - az elkészítéséhez nélkülözhetetlen - 58 csapágykövével felhívja magára a figyelmet. Azonban a szerkezet igazi különlegessége az a retrográd másodperckijelzés, amely teljesen egyedülálló az órák világában. A különleges modulnak köszönhetően a karóra hat darab kicsi másodpercmutatója 10-10 másodperces időintervallumokat mér, és a mutatók „dolguk” végeztével egy-egy picinyke rugó segítségével visszaugranak kezdőpozíciójukba. Az egyedi „táncot” a számlap felől nézve kísérhetjük figyelemmel. Az óra központi hídján elhelyezett kis másodpercmutatók hat darab gondosan dekorált és gyémántokkal díszített „segéd” hídon jelzik ki a 10 másodperces időintervallumokat.
Mind a karóra tokjára, mind pedig a szerkezetére jellemző, hogy a cég kézművesei a modell díszítéséhez virágmotívumokat vittek végig a karórán.

 
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.