POWER INSIDE UNLIMITED

Startlap megosztás

Power Inside UnlimitedAntoine Preziuso mestertől már megszokhattuk, hogy mindig meghökkentő újdonságokkal kényezteti el az órarajongó nagyközönséget. A Meteorit Tourbillon, a Stardust Tourbillon, a 3Voluzion, csak hogy néhány ikont említsünk a genfi órásmester kollekciójából.


Természetesen a mester idén szintén valami újdonságot készített a kiéhezett rajongóknak. A Power Inside Unlimited óriási, 48 mm átmérője ellenére igen szép arányokkal rendelkezik, és a design tekintetében joggal irigykedhetnének a kis genfi manufaktúra konkurensei.
A tömör, 50 méterig vízálló acél óratok kerek formája egyáltalán nem mondható konvencionálisnak, hiszen a tok oldalán lévő marások, a lünettát és hátlapot összekötő - a tok teljes magasságán  végigfutó - csavarvezető pillérek mind-mind oldják a kerek tok decens allűrjeit és olyan karakteressé és kívánatossá teszik a modellt, ami ritkaságnak számít a sportórák piacán. A tokra illesztett zafírüveg alatt pedig ott feszül a karóra csodálatos számlapja, amely a tokkal és az egyedi gyártású, áttört mutatókkal együtt olyan feszültséget generál, hogy az óra gyakorlatilag megunhatatlanná válik.
Az óra „arca” egyszerűen gyönyörű. Minden részletében látszik, hogy gondos kezek dolgoztak rajta. Olyan finom díszítések és gondos utómunkák vannak a számlapon, hogy bármelyik „komoly” sportóra gyártó megirigyelhetné. Négyféle felületkezelési eljárással finomították a modell részleteit. A számlap maga genfi csíkozással készül, míg az indexek, a táblák, az óra- és percmutató szálhúzott mattírozással dekoráltak. A járástartalék-kijelző segédszámlapja napsugármintát kapott, míg annak pereme a fent már említett szálhúzás miatt válhatott egyedi megjelenésűvé.
A negyedik féle felületkezelés a kis piros mutatónál jelentkezik, amelynek magas fényű festése rendkívüli kontrasztot alkot a számlap többféle szürke árnyalatával. A felső szegmensbe hanyagul odavetett cégtábla pedig egyszerűen zseniális designmegoldás.

 

Power Inside Unlimited2

 

A karórát egy automata, APG297 jelzésű óraszerkezet hajtja. A kaliber 21 csapágykővel szerelt és 42 órás járástartalékot felhalmozni képes ETA-bázisra épített aggregátum. Antoine Preziuso mester egyike azon kevés független órakészítőnek, aki büszkén vállalja, hogy „egyszerűbb” modelljeinek báziskalibereként az ETA szerkezetgyár termékeit választja.
A cégvezető szimpatikus álláspontja ezzel kapcsolatban az, hogy az ETA a mai napig a legstabilabb és legprecízebb alapokat biztosítja, és bizony Ő büszkén építi be óráiba. Az igaz, hogy utána a kis manufaktúra által jelentős módosításokon esnek át a szerkezetek. Antoine Preziuso azért is tartja fontosnak az ETA gyárral való együttműködését hangsúlyozni, mert - a korrektség és tisztánlátás jegyében - szeretné, ha ezt a tényt vásárlói is tudnák.
Tehát a Power Inside Unlimited modell alapja is egy ETA kaliber, amelyre a mester egy „Energy Indicator”-nak nevezett egységet szerelt, amely nem a klasszikus értelemben vett járástartalék-kijelző, hanem sokkal inkább a tulajdonos minden rezdülését kijelző kicsiny műszer. Így válik a karóra egy - az emberrel szoros egységet alkotó - precíz, személyes műszerré.
A városi dzsungel viszontagságait könnyedén abszolváló sportóra szíja sem mindennapi. A modellre egy krokodilbőr és karbonszövet kombinációjával készített, pirossal varrott szíj kerül.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.