REGULATOR TOURBILLON DB25T

Startlap megosztás
DeBethuna TourbillonA De Bethune cég Regulator Tourbillon modellje egyedülálló órásművészeti teljesítmény, nem is karóra, sokkal inkább egy képzőművészeti alkotás.
A klasszikus óraépítészet előtt tisztelgő cég ennél a modellnél sikeresen egyesítette a klasszikus értékeket a kortárs órásművészet stílusjegyeivel.

A legszembetűnőbb példa erre a klasszikus vonalvezetésű óratok és az áttört fülek, amelyek abszolút modern designelemként jelennek meg. Természetesen a 44 mm átmérőjű, 18 karátos fehéraranyból kialakított óratok zafírüvege alatt is folytatódik a klasszikus és a modern értékek összecsapása. A Regulator Tourbillon DB25T számlapjának külső pereme ezüstből készült, amelyet a cég szakemberei gondos kézi munkával véstek meg. A Breguet-tílusú mutatók a vésett ezüst számlapperemmel nem hagynak kétséget a szemlélőben afelől, hogy egy klasszikusan elegáns időmérőt kívánt a De Bethune készíteni. Azonban abban a pillanatban, ahogy a számlap meghatározó részét adó középrészre nézünk, rájöhetünk, hogy bizony a fenti megállapítás korántsem igaz.
A kék színű belső rész titánból készült, gondos utómunkával kékített, és aprócska fehérarany pontokat fedezhetünk fel benne. Ezek a pontocskák a gyár felett látható éjszakai égboltot modellezik le. A karóra megrendelőjének lehetősége van arra, hogy saját órájára az általa kívánt terület éjszakai égbolt modellje kerüljön.
A modernségről árulkodik a számlapon a 12-esnél lévő áttörés, amelyen keresztül az óra aktuális járástartalékát lehet követni, és örömmel lehet konstatálni, hogy a teljes húzottság állapotában majd 5 napos járástartalékkal rendelkezik.

 

DeBethune Tourbillon


Az igazi csoda akkor tárul a nézelődő órarajongó elé, amikor megfordítja a karórát. Az üvegből készült hátlapon keresztül gyönyörködhetünk a valóban egyedi és különleges szerkezetben. A kézi felhúzós szerkezet 45 darab csapágykővel készül és mint már fent említettük, 100 órás járástartalékkal rendelkezik és tourbillon rendszerű gátszerkezettel felszerelt, mely jelenleg a világ legkönnyebb tourbillon mechanizmusa. A 36.000-es lengésszámmal működő pici mechanizmus mindössze 0,18 gramm súlyú. Ezt a kicsiny súlyt a De Bethune úgy érte le, hogy a tourbillon vázát szilíciumból és titániumból, a billegőt szilíciumból és platinából, a tourbillon hídját pedig kékített titániumból készítette.
És még egy érdekesség: a karóra „deadbeat second” funkcióval felszerelt, tehát a központi másodpercmutató másodpercenként ugrik egyet, nem pedig folyamatosan halad, ahogy jellemzően a mechanikus óraszerkezetek mutatói szoktak.
Összességében elmondható, hogy egy izgalmas, hagyományokat tisztelő, mégis nagyon innovatív karórát készített a
DeBethune, melynek értéke meghaladja a 100.000 dollárt.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.