ROGER DUBUIS EASYDIVER KOLLEKCIÓ

Startlap megosztás
Roger DubuisRoger Dubuis az órásművészet csúcsaira törekvéseként az EasyDiver kollekció hat új sportmodelljét mutatta be komoly belső értékekkel. Valamennyi modellben genfi pecsétet viselő szerkezet ketyeg. Ezt a tanúsítványt nem sok órának ítélik oda, mert gyártásukhoz olyan követelményeket kell teljesíteni, melyek csak a legmagasabb fokú kézművességgel teljesíthetők.

Az előírások magukba foglalják úgy az anyagok minőségét, a műszaki kihívásokat, de az egyedi alkatrészek díszítését is. Különféle polírozást és csiszolatokat várnak el egy ilyen óraműtől, amelyektől a szerkezetek valódi ritkasággá és különlegessé válnak. Csak az egyedi alkotórészek finomítása lényegesen több időt követel, mint maga az előállításuk.
A luxus sportóra prototípusa a kismásodperces EasyDiver. A 46 milliméteres karórát egy automata szerkezet hajtja meg. Számlapja a 12-esnél elhelyezett applikációval egyedi, mégis világosan kialakított. A kaucsukszíj és a kaucsukbetétes korona markáns kontrasztot alkot a gondosan megmunkált acéltokkal. Az óra belsejében egy finoman kidolgozott, automata manufaktúra szerkezet végzi munkáját. Két változatlan kapható: világos számlappal, fekete számjeggyel a 12-esnél és narancsszínű indexekkel, illetve egy klasszikus variációban fekete számlappal, világos számokkal és indexekkel.

A Roger Dubuis részletek iránti szeretete megmutatkozik a női változatokban is. Méretük ugyan valamivel kisebb, de 40 mm-es átmérőjükkel még mindig extravagánsan sportosak. Rajtuk is megtalálhatók a kaucsukelemek, ezúttal lilás színárnyalatban. Kihívó kontrasztot képez a 36 gyémánttal berakott nemesacél lünetta. A rendkívül elegáns lila számlap gyöngyházkorongot kapott, melyet egy Clou de Paris-nyomat legyezőként vesz körbe. A Roger Dubuis a kalibereknél sem hajlandó kompromisszumokra, így a női modellekben is ugyanaz a genfi pecséttel ellátott manufaktúra kaliber kerül.

Roger Dubuis

A sorozat különlegessége az oszlopkerekes kronográf, melynek összetett automata szerkezetét mikrorotor hajtja. A kapcsolókereket itt egyenesen álló oszlopokkal látták el, melyek pontosan vezérlik a kapcsolásokat. Egy narancsszínű kaucsukkal berakott nyomógomb indítja a nagy másodpercmutatót. A 3-asnál elhelyezett segédszámlap – a focirajongók nagy örömére – 45 percig tudja stoppolni az időt. Egy további funkció a 9-esnél elhelyezett kismásodperc. A számlapon applikált betűk és arab számjegyek elegye domborítja ki az óra avantgárdosan sportos karakterét. A lünetta emellett fekete és narancsszínű kaucsukbetéteket kapott. Az oszlopkerekes kronográf fekete változatban is kapható, fehér számokkal és indexekkel.

Valamennyi modell 300 méterig vízálló. A kismásodperces órák egyenként 888 darabra limitáltak, az oszlopkerekes kronográfok csak 280 példányra.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.