ROYAL OAK OFFSHORE GRAND PRIX KOLLEKCIÓ

Startlap megosztás

A Royal Oak Offshore Grand Prix kollekció az autógyártás és az órásmesterség szimbiózisának jelképe: mindkettőt a szép formatervezés iránti szenvedély, a csúcsteljesítményre való törekvés jellemzi.

 


A számlapon az összegzők egy sportkocsi műszerfalára emlékeztetnek, a felhúzókorona profilja fogaskereket idéz, a lünettáról pedig egy belső szellőztetésű féktárcsa juthat az eszünkbe. A három limitált kiadású modellből álló kollekciónál kiemelt figyelmet szenteltek a legapróbb részletek összehangolására és a legtökéletesebb alapanyagok használatára. Az időmérők meghajtásáról nagy teljesítményű manufaktúra kronográfszerkezet gondoskodik. A kollekció darabjai kétségkívül megdobogtatják a gyorsaság szerelmeseinek szívét!

Markáns formák ötvöződnek csúcstechnológiás anyagokkal
Teljesen mindegy, milyen szögből - szemből, profilból vagy zafírüveges hátlapjának oldaláról - nézzük ezt a kronográfot: formái lendületet, izgalmat és sokrétűséget sugároznak, épp úgy, mint egy jóvágású karosszéria. A választékban három különböző kivitelű időmérő található. Az első tokja és lünettája kovácsolt karbonból készült, utóbbi alól fénylőn fekete kerámia körgyűrű villan elő. Ez az összeállítás jól példázza a kollekcióra annyira jellemző gondosságot a részletek kidolgozásában. A lünetta valójában különböző anyagból készült két körgyűrűből áll, amelyek azonban tökéletesen illeszkednek egymásba. A lünettán a csavarfejek kissé kiállnak és stílusjegyként tűnnek fel az előtérben. Az első modell így hangsúlyosan sportos jellegű. A fekete szín uralja, ám a számlap vörös fénye kivetődik rá. Utóbbi középpontját egy eloxált alumíniumból készült, a Royal Oak Offshore márkajegyének számító méga tapisserie-mintázatú AP-jelvény foglalja el. A "méga tapisserie" mintának azonban ez egy különleges változata, amelyet külön ehhez a limitált szériához alkottak meg: a díszítés invertált és plasztikus hatásával egy sportkocsi motorháztetőjének hűtőnyílásaira emlékeztet. Egy másik figyelemre méltó részlet a felhúzókoronába süllyesztett, vörös eloxált alumíniumból készült hüvely. A koronára érdemes még egy pillantást vetnünk, hiszen egy rendkívül összetett, lenyűgöző profilt kapott, amelynek finom résein áttetszik a hüvely vöröse. Ez egyébként ugyanaz a vörös szín, mint amely az Alcantara szíj szélét is díszíti. A számlap körüli magasító gyűrű az üveg alatt mintha lebegne, és bronz színével egy sportkocsi magnézium kerékabroncsát idézi.

A második modell tokja rozéarany, amely izgató kontrasztot alkot a kovácsolt karbonból és fénylő fekete kerámiából készült lünettával. A kontraszt folytatódik a tok bal oldalához illesztett, kovácsolt karbonból készült applikáción, amely első pillantásra füstelvezetőnek vagy szellőztetőnek néz ki, valamint a jobb oldalon a karbonból készült nyomógombvédőkön. Ezek nem egyszerűen szögletesek, hanem markáns profiljukkal az erősen műszaki jelleget hangsúlyozzák ki, mint ahogy azzal is, hogy két látható csavarral rögzítették őket a tokhoz. Egyik oldalukon valamivel mélyebben kivágottak, hogy a nyomógombokat kezelni lehessen. Maguk a nyomógombok két részből állnak, alapjuk fénylő fekete kerámia, érintő felületük rozéarany.

A harmadik változat lünettája is kétrészes, kovácsolt karbonból és fénylő fekete kerámiából, tokja azonban 950-es platinából készült. Valamennyi nemesfém legnemesebbje a számlap közepén kék eloxált alumíniumból készült AP-jelvény fényében fürdik. A számlap érdekes részleteihez sorolható még a négy széles "légakna" az 1-es és a 2-es, a 4-es és az 5-ös, a 7-es és a 8-as, valamint a 10-es és a 11-es számoknál. A markáns szíjrögzítők is a sportkocsik szellőztető nyílásaira emlékeztetnek. A stopper és a kismásodperc beosztását belső peremükön feketére színezett, gondosan polírozott gyűrűk fogják körbe.
Részletgazdagságával ez a három limitált kronográf a márka kiemelkedő időmérői sorában is előkelő helyet foglal el, és bizonyítja az Audemars Piguet műszaki hozzáértését. A markáns formákat célzatosan az autógyártás világából kölcsönözték, térhatású és összetetten kialakított légcsatornák, füstelvezetők és aerodinamikus szellőztetők játsszák a főszerepet: sportos és lendületes esztétikát kölcsönöznek a modelleknek.

Ami a karosszéria alatt rejtőzik
Ahol a versenykocsikban egy medve erejével vetekedő motor dübörög, ott a Royal Oak Offshore Grand Prix karórákban egy hasonlóan nagyteljesítményű kronográfszerkezet kapott helyet. A 3126-os automata felhúzású kalibert teljes egészében az Audermars Piguet manufaktúrában tervezték, építették és gyártották. A 3840-es stoppermodullal kombinálva rendkívül pontos időmérő jött létre. A folyamatosan továbbfejlesztett 3126/3840 kaliber rendkívüli megbízhatóságával tűnik ki. A két ponton felfüggesztett billegőhíd hatásosan védi a szerkezetet az ütésektől és rázkódásoktól. Az óramű járáspontossága a nyolc szabályzócsavarral ellátott, változó nyomatékú billegőnek köszönhetően hosszabb időn át megbízható marad. A 3126/3840 kaliber 60 óráig terjedő járástartalékkal rendelkezik és különösen kényelmes kezelhetőséget tesz lehetővé. A dátummutató éjfélkor szempillantás alatt ugrik és könnyen átállítható. Az idő beállítása is roppant egyszerű, mivel a korona kihúzásával egy másodpercstop lép működésbe és azonnal megállítja a másodpercmutatót. A 3126/3840 kaliber azonban mindenekelőtt rafinált architektúrájával és gondos megmunkálásával emelkedik ki a sorból. Valamennyi alkatrésze a Le Brassus-i műhelyekben készült és kézzel megmunkált. Az elegánsan és harmonikusan formázott hidak peremeit aprólékosan anglírozták és polírozták, így a fény lenyűgözően verődik vissza róluk a szerkezetbe. A csapágyak rubinjainak süllyesztőit, valamint az anglírozott küllős kerekek furatait gyémánttal csiszolták. Még a csavarok vájatait és a csavarfejeket is anglírozták. A vázrészek díszítése természetesen szintén kézi munka, az alaplemez mindkét oldalán gyöngyözött, a hidak genfi csíkozásúak. A felhúzórotor lendítősúlya
22 karátos aranyból, ehhez az értékes limitált szériához teljesen új tervek alapján készült. Részben feketére színezett és a "szellőzőcsatornák" már számlapról ismert témáját folytatja, amelyek két oldalról övezik az égővörös AP-márkajelet. Az órák hátlapja modelltől függően titánból, rozéaranyból vagy 950-es platinából készült, markáns struktúrájával és a nyolc jól látható hatszögű csavarral együtt egy korszerű és "ipari" esztétikát sugároz váltakozva szemcsézett, mattra fényezett vagy polírozott felületekkel. A zafír üvegbetét körül futó gyűrű fekete alapon domború írással büszkén hirdeti a kollekció elnevezését: Royal Oak Offshore Grand Prix - Limited Edition.

Kovácsolt karbon minden elképzelhető kombinációban

A kovácsolt karbon kiemelt szerepet kapott ebben a kollekcióban. Ezt a rendkívül könnyű alapanyagot exkluzív az Audermars Piguet fejlesztette ki, még a szerszámokat is saját műhelyeikben készítették. A Royal Oak Offshore tokjának összetéveszthetetlen formája egy speciális öntőformában készül, amelyet méretre vágott karbonszálkötegekkel töltenek ki. A több ezer hét mikrométer átmérőjű, leheletvékony karbonszálból álló köteget, amelynek vastagsága mindössze egy milliméter, egy műgyantaszálba ágyazták. A Royal Oak Offshore kronográfok tokjához mintegy 12,5 gramm karbonszálra van szükség. Ez egy 22,2 méter hosszú karbonszálkötegnek, vagy egy 99,7 kilométer hosszúságú egyetlen karbonszálnak felel meg! A megtöltött formát felhevítik és tartalmát 300 kg/cm? nyomáson tömörítik. Az így nyert anyag 76 %-ban karbonszálból és csak 24 %-ban poliamidból áll. A nyert anyag megmunkálása - tisztítása, maratása, furása - során az Audermars Piguet manufaktúra megcsillogtathatja eddigi tapasztalatának minden részletét. Az eredmény egy robusztus tok, selymesen matt felülettel és határozott kontúrokkal, amelynek érintése simogató és mindemellett pihekönnyű: a Royal Oak Offshore Grand Prix modellcsalád karbon változata összesen csak 120 grammot nyom! Az anyagválasztékot fénylőn fekete kerámia, feketére színezett vagy gyöngyfúvott titán, eloxált alumínium, 950-es platina és rozéarany kerekíti ki. A kombinációs lehetőségek lenyűgözők!
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.