SZÍNROBBANÁS: BEMUTATKOZOTT AZ ULYSSE NARDIN CLASSICO DRAGON

Startlap megosztás

Classico DragonA manufaktúra az új Ulysse Nardin Classico Enamel Champlevé Dragon modellel a zománcművészet előtt rója le tiszteletét – ezúttal a sárkány, a siker és a jólét jelképének alkalmazásával. 


A legenda szerint ez a mesebeli szörny irányt mutat és védelmet nyújt azoknak, akik maguknál hordják. Úgy tűnik, mintha a tüzet okádó, fényes narancs- és sárga színekben pompázó sárkány leugorni készülne a champlevé (süllyesztett) zománc számlapról.
A Classico különleges kék számlapjának hátterében a sárkány az indexek körül tekereg, miközben a szájából áradó lángok tűzbe borítják az esti órákat. Ezt a speciális kéket, amely a márka egyik jellegzetessége, gyakran Ulysse Nardin Blue-nak is nevezik. 
A sárkányos számlap szépségét annak köszönheti, hogy az Ulysse Nardin lelkesedik a letűnt zománcművészet iránt, és egy olyan furfangos dekorációs technikát élesztett fel, amelyre csak kézműves nagymesterek képesek. Az időigényes és körülményes kovácsolási folyamat miatt a zománcos órák az 1950-es évek óta egyre inkább feledésbe merültek. Minden számlap egy tapasztalt kézműves művész egyedülálló kreációja. A zománcozás megköveteli úgy a művész személyes érzékenységét, mint gyakorlottságát. A technika eredményeként olyan számlapok születnek, amelyek hordozható műtárgyak és egy évszázados múltra visszatekintő kézművészet előtti tisztelet kifejező jegyei.


 

Classico Dragon2

 

Az Ulysse Nardin 88 példányt készített a Classico Dragonból, 18 karátos fehéraranyból és 18 karátos rozéaranyból készült 40 mm-es tokba csatolva. A hátlap zafírüveg ablaka betekintést enged az UN-815-ös automata szerkezetbe. Az időmérő mintegy 42 óra járástartalékkal rendelkezik és a kronométer COSC-tanúsítvánnyal büszkélkedhet. A csuklóra egy kézzel varrott bőrszíjjal kerül, amelynek egyszerű csatja ugyancsak fehér- vagy rozéaranyból készült.
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.