VINTAGE 1945 JACKPOT TOURBILLON

Startlap megosztás
Girard Perregaux Jackpot TourbillonA Vintage 1945 Jackpot Tourbillon nem egyszerűen csak egy karóróra: a modell megszokott konvenciók sokaságától vesz búcsút. Ki gondolta volna például, hogy a legnemesebb órásmesteri komplikáció pontosságát össze lehet kapcsolni egy szerencsejátékkal?

 A Girard-Perregaux ezt a két gyökereiben eltérő világot hozza egy fedél alá a magas órásművészet, az „Haute horlogerie“ egy meglepően összetett exkluzív darabjában. Most első ízben társul karórában a tourbillonhoz egy ütőszerkezetes „félkarú rabló“, és mindez a Vintage 1945 tökéletes arányairól híres tokjában. 
A számlapon a 12-esnél egy nyílásban három szimbólum található egymás mellett, a 6-osnál egy ablakon keresztül a tourbillon vázának aranyhídját csodálhatjuk meg. A játék varázsának a tok jobb oldalán található kis emelő meghúzásával engedhetjük át magunkat. A három henger ekkor elkezd forogni és a véletlen törvényeinek engedelmeskedve áll meg az öt lehetséges szimbólum egyikén, miközben egy aprócska kalapács megszólaltat egy hangrugót. A csengés a kaszinókban található pénznyerő automaták hangjára emlékeztet. A kis játékszerben 125 lehetséges kombináció alakulhat ki, és a főnyereményt akkor ütöttük meg, ha egy sorban három harangot látunk.

 

Girard Perregaux Vintage

 

 A technika, amely ebbe az egyedülálló varázsszerkezetbe életet lehel, természetesen nem a véletlen szüleménye. Az időmérő és a játékgép szerkezetének összehangolása, az összes funkció miniatürizálása számtalan kihívás elé állította a mestereket. A Girard-Perregaux ugyanis nem egy már létező óraművet bővített ki egy játékos kiegészítővel. Az új, teljesen integrált kaliber, a GPFAY08 tervezését több hónapos fejlesztés előzte meg. A játékautomata teljes szerkezetét egy fogazott rúd vezérli, ez hozza mozgásba a hengereket, állítja meg őket és aktiválja az ütőszerkezetet.

 

Girard Perregaux szerkezet

 

A kivételes darabba a játék szimbólumait is nagyon tudatosan választották ki. A hengereken ugyanazok a képek láthatók, mint a legelső mechanikus pénznyerő automatán, a legendás „Liberty bell“-en. A gépet a XIX. század végén találták fel és nevét az Egyesült Államok függetlenségének emlékére kapta. Hengerein, amelyek felületét gondosan kimélyítették és lakkozták, a pikk, a szív, a káró, a patkó és a már említett harangok jelképeit helyezték el.

A szerkezetet fedő átlátszó hátlapján keresztül a Vintage 1945 Jackpot Tourbillon megmutatja, milyen mesteri teljesítményre képes a Girard-Perregaux. A manufaktúra ebben a modellben művészetét az exkluzív időtöltés tiszta élvezetének szenteli. Biztosra vehető, hogy a karóra nemcsak a szerencsejátékok kedvelőit ragadja majd magával.

 

Girard Perregaux Vintage

 

Vintage 1945 Jackpot Tourbillon
Műszaki adatok

Tok: rozéarany, 43 x 43,95 mm, vastagsága 17,30 mm
Tükrözésmentes zafírüveg
Tükrözésmentes zafírüveg hátlap, négy csavarral
30 méterig vízálló
Szerkezet: Girard-Perregaux GPFAY08 Jackpot Tourbillon aranyhíddal
Kézi felhúzású mechanikus szerkezet, 38,60 x 32,60 mm
Lengésszám: 21.600 féllengés/óra (3 Hz)
Járástartalék: 96 óra (4 nap)
Funkciók: óra, perc, kismásodperc a tourbillonon, játék- és ütőszerkezet
Krokodilbőr szíj zsanérzárral


A játékautomata működési módja

A tok oldalán található emelő egy fogazott rúdhoz kapcsolódik. Ha meghúzzák, a szerkezet mentén felfelé mozdul el. Csak amikor a fogazott rúd eléri a legfelső pontot, akkor indulnak mozgásba a hengerek (mindent vagy semmit biztosítás), majd a rúd lassan visszatér kiinduló helyzetébe. Amikor útjának körülbelül kétharmadát megtette, akkor aktiválja a megállító szerkezetet, amely egymás után stoppolja a hengereket. Ezzel egyidejűleg működésbe lép a hangszerkezet is.  


 
 ÓRÁS ESEMÉNYNAPTÁR
<<  2018. április  >>
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

 KERESÉS
 

 LUXURY REPORT MAGAZIN

 HÍRLEVÉL


 PARTNER LAPUNK HÍREI


 BEFEKTETÉSI AJÁNLATOK
© 2011. Karórakatalógus - Luxury Report Kft.